Ingredientai
- Žirniai 0,5 puodelis džiovintų
- Morkos 1 vnt. didelė
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis
- Bulvės 2 vnt. vidutinės
- Daržovių sultinys 2 vnt. kubeliai kokybiško; arba galite išsivirti patys
- Baravykai 1 sauja džiovintų
- Vanduo 1,5 l sriubai ir šiek tiek moliūgams virti
- Moliūgai 400 kg nulupto ir supjaustyto sviestinio; galite rinktis ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai
- Laurų lapai 2 vnt.
Kaip gaminti
1. Žirnius mirkykite per naktį.
2. Supilkite į puodą vandenyje (1,5 l) ištirpintą sultinį, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite, kol žirniai suminkštės.
3. Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti.
4. Žirniams suminkštėjus, sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.
5. Išvirus moliūgui ir grybams, sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti, bet ne visą).
6. Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.).
7. Dėkite žviežių žalumynų ir patiekite.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos