Ingredientai
- Žirniai 350 g arba avinžirnių
- Sviestas 300 g geriau Ghi
- Miltelinis cukrus 200 g pagal skonį
- Kokosų drožlės 2 valg. š.
- Anakardžių riešutai 2 valg. š. smulkintų - gali būti ir graikiniai ar lazdynų riešutai arba jų mišinys
- Cinamonas 2 arbat. š.
- Imbieras 1 arbat. š. miltelių
- Kardamonas 1 arbat. š. 0,5
Kaip gaminti
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite į jį žirnių miltus. Vis pamaišydami šiek tiek pakepkite ant nedidelės ugnies.
- Susmulkinkite riešutus ir drauge su cinamonu, imbieru ir kardmonu suberkite į keptuvę su žirnių miltais ir maišydami dar kelias minutes pakepkite.
- Sukrėskite masę į dubenį, suberkite miltelinį cukrų ir gerai išmaišykite.
- Palaukite, kol masė kiek pravės, ir paruoškite norimos formos saldumynus. Galite suformuoti rutuliukus arba sudėti į kokias nors formeles, arba į gilesnį stačiakampį indą ir paskui supjaustyti kvadratėliais.
- Pastatykite šaltai, kad sustingų. Laikykite šaldytuve.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Desertai, Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita