Ingredientai
- Ėriena 1 kg
- Pupelės 600 g sausų baltųjų
- Sviestas 50 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Česnakai 1 skiltelės
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Prieskonių mišinys Persiladas 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Žolelės 20 g puikiai tinka petražolių, peletrūno, kalendros ir laiškinio česnako mišinys
- Daržovių sultinys 1 st.
Kaip gaminti
1. Nulupti svogūną ir įsmeigti į jį gvazdikų galvutes. Pamerkti pupeles į šalto vandens vonią per naktį kartu su svogūnu, česnako skiltele.
2. Išmirkusias pupeles nuplauti ir virti pusantros valandos, tada nupilti vandenį, įberti druskos, pipirų ir palikti pastovėti.
3. Padalinti į dvi lygias dalis sviestą ir palikti atšilti iki kambario temperatūros.
4. Ėrieną įtrinti persilado prieskoniais, aptepti viena dalimi sviesto ir padengti visą paviršių smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis. Kepti mėsą iki 220 temperatūros įkaitintoje orkaitėje 50 minučių, dažnai apipilant mėsą kepimo metu susidariusiomis sultimis.
5. Išėmus mėsą iš skardos, pašildyti kepimo metu susidariusį skystį pačioje kepimo skardoje. Įpilti vieną stiklinę paruošto daržovių sultinio ir virti maišant bei atlipinant prie dugno prilikusias žoleles. Virti tol, kol išgaruos maždaug pusė skysčio. Skystį nukošti, pasūdyti ir įberti pipirų.
6. Į pupeles įdėti likusį sviestą, pupeles paskirstyti lėkštėje, ėriuko koją serviruoti ant viršaus. Padažą patiekti šalia.