Ingredientai
- Faršas 1500 g jautienos ir kiaulienos
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 1 žiupsnelis pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį - mėsai ir bulvėms
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai 2 vnt. trynių
- Laurų lapai 4 vnt.
- Bulvės 1 kg
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 1 žiupsnelis
- Morkos 4 vnt.
- Aliejus 30 ml šlakelis - bulvėms
- Porai 1 vnt.
Kaip gaminti
- Į jautienos ir kiaulienos faršą įdėkite porą kiaušinių trynių, juodo malto pipiro, druskos pagal skonį, trinto česnako ir smulkiai pjaustytus bei vos vos apkeptus svogūnus.
- 10–15 minučių maišykite faršą ir suformuokite zuikučių kūnelius, akytes (iš juodųjų pipirų grūdelių) ir ausytes (iš lauro lapų).
- Nuskuskite bulves, pagal skonį pabarstykite druska. Tada ant bulvių barstykite baziliko, raudonosios paprikos miltelių, druskos pagal skonį, apšlakstykite aliejumi ir palikite 1 valandai pasimarinuoti.
- Nedidelių cilindrų formelėmis supjaustykite morkas ir porus.
- Visus ingredientus sudėkite ant skardos, iš bulvių, morkų ir porų formuokite „miškelį“.
- Orkaitėje kepkite 1 valandą.
Receptą atsiuntė Saulius P.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Konkursas „Mano gardus ruduo“
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita