Ingredientai
- Žuvis 700 g 200 g jūros lydekos, 300 g menkės ir 200 g ešerio
- Salierai 20 g pusė gabaliuko stiebo
- Paprikos 150 g pusė saldžiosios
- Morkos 1 vnt.
- Šaldyti žirneliai 100 g
- Petražolės 50 g ryšulėlis
- Laurų lapai 1 arbat. š. 2 žiupsneliai maltų
- Juodieji pipirai 2 žiupsnelis maltų
- Druska 1 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Batonas 1 riekės
- Krakmolas 2 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Kiaušiniai 1 vnt.
Kaip gaminti
1. Žuvis išdarinėkite, šiek tiek apvirkite ir mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų.
2. Žuvų mėsą kartu su batonu kelis kartus kruopščiai sumalkite.
3. Aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, papriką ir salierą. Sukrėskite į žuvų masę.
4. Suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite pipirų mišiniu ir kitais prieskoniais. Išmaišykite.
5. Suberkite kubeliais pjaustytas virtas morkas, žalias petražoles, atšildytus žirnelius. Lengvai išmaišykite. Kepkite formoje arba suformavę pailgą apvalų kepsnį folijoje apie 30 min.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Velykos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita