Ingredientai
- Žuvis 800 g filė
- Graikiniai riešutai 100 g
- Ryžiai 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Pomidorų tyrė 2 valg. š.
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 4 arbat. š. patiekimui
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Žuvį supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 3 litrais šalto vandens, įdėkite druskos, pipirų ir lauro lapų. Virkite apie pusvalandį nugriebdami putas.
2. Tuo tarpu susmulkinkite svogūną ir apkepkite ant aliejaus iki aukso spalvos. Įdėkite į svogūnus pomidorų tyrę ir praplautus ryžius. Sumaišykite ir įpilkite žuvies sultinio. Patroškinkite apie 10 minučių, jei reikia – papildykite žuvies sultiniu. Troškinį sudėkite į žuvies sultinį ir virkite toliau ant mažos ugnies.
3. Graikinius riešutus sutrinkite iki nedidelių gabalėlių ir pakepinkite sausoje keptuvėje ir sudėkite į žuvienę. Česnaką sutrinkite, žalumynus smulkiai supjaustykite ir taip pat sudėkite į žuvienę. Pavirkite apie 10 minučių, įdėkite druskos pagal skonį.
4. Žuvienę patiekite lėkštėse įdėdami po šaukštą sviesto.