Ingredientai
- Žuvis 1 kg mėgstamos šviežios
- Daržovės 500 g tiks morkos, brokoliai, žiediniai kopūstai, žirneliai
- Raudonasis svogūnas 1 vnt.
- Kokosų pienas 400 g
- Druska 0,5 arbat. š.
- Pipirai 0,3 arbat. š. maltų
- Aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Krapai 1 valg. š. šviežių kapotų; galima keisti kalendra ar petražolėmis
Kaip gaminti
1. Puode, kuriame planuojate virti sriubą, įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir sugrūstą česnaką. Jiems šiek tiek apkepus, sudėkite pjaustytas daržoves ir maišydami kepinkite dar kelias minutes.
2. Sudėkite stambokai supjaustytą žuvį, įpilkite šlakelį vandens ir supilkite visą indelį kokosų pieno. Suberkite prieskonius ir druską. Maišykite atsargiai, kad žuvies gabaliukai nesubyrėtų.
3. Viską palikite virti ant nedidelės ugnies. Kartkartėmis žuvienę pamaišykite, o į virimo pabaigą įdėkite kapotus krapus. Nuo žuvies sudėjimo ir kokosų pieno įpylimo sriuba turi virti apie 20 minučių.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos