Ingredientai
- Petražolės 100 g lapelių
- Svogūnai 1 vnt.
- Salierai 150 g lapkočiai
- Pomidorai 300 g
- Česnakai 4 skiltelės
- Apelsinai 1 vnt.
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Vanduo 1500 ml
- Vynas 300 ml baltasis
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis kvapieji
- Lašiša 500 g rinkinys sriubai
- Laurų lapai 1 vnt.
- Žuvis 400 g jūrų lydekų filė
- Šafranas 3 g žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis malta
Kaip gaminti
1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės, likusią nulupkite, o vaisių supjaustykite.
2.Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus. Jame pakepinkite petražoles ir svogūnus, užpilkite vandeniu, vynu, pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite lašišų rinkinį, įmeskite laurų lapelį, uždenkite ir virkite 20 minučių. Nuovirą nukoškite.
3.Jūrų lydekų filė supjaustykite mažais gabalėliais. Įkaitinkite likusį aliejų. Jame apkepinkite salierus, česnakus ir pomidorus, užpilkite nukoštu nuoviru.
4.Sudėkite tarkuotas ir pjaustytas apelsino žieveles, minkštimą, įberkite šafrano, aitriosios paprikos ir virkite 5 minutes. Sudėkite jūrų lydekų filė gabaliukus ir virkite dar 5 minutes.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita