Ingredientai
- žaliųjų citrinų 2 valg. š.
- Žuvis 400 g šviežia
- Bulvės 250 g
- Morkos 150 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Pomidorų padažas 4 valg. š.
- Pomidorai 250 g
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovinti
- Bazilikai 1 valg. š. džiovinti
- Cukrus 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Tabasko padažas 1 arbat. š. keli lašai
- Vanduo 1500 ml
Kaip gaminti
1. Išvalytą žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais. Apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Į puodą supilkite aliejų ir luktelėkite, kol gerai įkais. Suberkite smulkintus česnakus ir minutę kitą pakepinkite. Sudėkite nuskustas smulkintas bulves, stambiai tarkuotas morkas ir maišydama kepinkite dar kelias minutes. Supilkite vandenį, suberkite džiovintas prieskonines žoleles, cukrų ir virkite apie 10 minučių.
3. Sudėkite verdančiu vandeniu nuplikytus, paskui nuluptus pomidorus, sukrėskite pomidorų padažą, išmaišykite. Sudėkite žuvų gabalėlius, įlašinkite „Tabasco“ padažo. Puodą uždenkite ir virkite sriubą apie 8 minutes. Prieš baigdama virti supilkite citrinų sultis, pagal skonį pasūdykite.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita