Ingredientai
- Žuvis 750 g tilapijų filė
- Pomidorai 300 g vynuoginiai
- Alyvuogės 150 g juodosios be kauliukų
- Grietinė 150 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pankolis 1 vnt. pusė gumbo
- Aliejus 2 arbat. š.
- Daržovių sultinys 1200 ml
- Petražolės 1 sauja šviežios
- Čiobreliai 3 vnt. šakelės
- Karis 3 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Pomidorus nuplaukite ir perpjaukite pusiau. Pankolio gumbą supjaustykite kubeliais, alyvuoges – žiedais. Svogūnus, česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite puode įkaitintame aliejuje.
2.Dėkite pjaustytą pankolio gumbą, supilkite daržovių sultinį, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 20 minučių. Tilapijų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą ir virkite dar 15 minučių.
3.Sukrėskite grietinę, sudėkite pomidorus, alyvuoges, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pagardinkite kariu ir virkite dar 5 minutes.
4.Tiekite pabarstytą kapotomis petražolėmis ir čiobreliais.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita