Ingredientai
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvų aliejus 4 valg. š.
- Migdolai 2 valg. š. kapotų
- Vynas 200 ml sauso baltojo
- Daržovių sultinys 400 ml stipraus
- Pomidorai savo sultyse (skardinė) 400 ml
- Laurų lapai 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Žuvis 600 g menkių filė
- Čiobreliai 20 g kelios šakelės
- Salierai 2 vnt. stiebai
- Ryžiai 250 g ilgagrūdžių
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies pavirkite 20 min.
2. Tuo metu nuplaukite, nusausinkite menkių filė ir supjaustykite į 8–12 gabalėlių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Čiobrelius nuplaukite, nukratykite, nuskabykite lapelius. 5 min. iki sriubai išverdant suberkite čiobrelius. Ten pat sudėkite žuvį ir uždengus dar patroškinkite.
3. Salierus nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Ryžius pagal nurodymus ant pakuotės virkite sūdytame vandenyje. Kai praeis pusė virimo laiko, sudėkite salierus ir toliau virkite ant mažos ugnies.
4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius. Atskirai patiekite ryžius su salierais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita