Ingredientai
- Vynas 200 ml sausas baltas
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudonoji
- Pankolis 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 800 g konservuoti
- Žuvis 700 g filė
- Krevetės 200 g virtos tigrinės
- Alyvuogės 125 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Žuvų prieskoniai: 1 žiupsnelis
- Petražolės 5 g
Kaip gaminti
1. Svogūną, česnaką ir pankolį susmulkinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Viską suberkite į storadugnį puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.
2. Padidinkite ugnį, sudėkite pomidorus, supilkite vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir neuždengę troškinkite 7 minutes.
3. Sudėkite žuvies filė ir troškinkite dar 5 minutes. Suberkite alyvuoges, krevetes ir troškinkite dar apie 1–2 minutes, kol krevetės sušils. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt, Profesionalių kulinarų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita