Ingredientai
- Žuvis 500 g tinka bet kokios žuvies filė
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Bulvės 700 g
- Porai 100 g
- Daržovių sultinys 2 st.
- Česnakai 3 skiltelės
- Morkos 2 vnt.
- Cukinijos 200 g
- Sūris 125 g fermentinio
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį, šviežiai maltų
- Aliejus 3 valg. š. kepimui
Kaip gaminti
1. Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, apšlakstykite citrinos sultimis, apibarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską sumaišykite. Palikite 20 min., kad pasimarinuotų.
2. Išvirtas sūdytame vandenyje bulves sutrinkite, pagardinkite juodaisiais pipirais, druska, įdėkite gabalėlį sviesto ir išmaišykite.
3. Keptuvėje, įpylus šlakelį aliejaus, pakepkite smulkintą česnaką, supilkite daržovių sultinį, sudėkite tarkuotas morkas, cukiniją ir pjaustytą porą.
4. Apkepkite supjaustytą žuvį, paskui ant jos sukrėskite daržoves, trintas bulves ir viską išmaišykite.
5. Gautą masę sudėkite į kepimo formą, užbarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir pašaukite į 180 ºC temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 30 min.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita