Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. jūrinės žuvys (idealiai tinka menkė ar jūros lydeka), išdarinėtos, nuskustais žvynais ir be galvų, tačiau su oda ir kaulais;
- Morkos 3 vnt.
- Porai 1 vnt.
- Bulvės 10 vnt.
- Daržovių sultinys 500 ml tinka ir paruoštas iš ekologiško sultinio kubelio
- Grietinėlė 100 ml
- Krapai 5 vnt. šakelės
- Petražolės 5 vnt. šakelės
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Sviestas 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplauname ir gana stambiai skersai supjaustome – iš viso turime gauti 12-14 gabaliukų.
2. Porą ir morkas supjaustome 0,5 cm griežinėliais, bulves kiek storesnėmis riekėmis. Žoleles ir svogūnų laiškus smulkiai supjaustome ir atidedame į šoną.
3. Puode storu dugnu ar troškintuve ištirpdome sviestą ir aliejų, vos tik sviestas išsilydo, dedame porus ir pakepiname, kad suminkštėtų – maišome ir stebime, kad nepradėtų ruduoti.
4. Vos tik porai suminkštėjo, trumpam nuimame puodą nuo ugnies ir susluoksniuojame visą patiekalą: ant porų tolygiai paskirstant dedame sluoksnį morkų, ant morkų – žuvį (idealu, jei tilptų vienu sluoksniu).
5. Puodą grąžiname ant ugnies ir palengva užpilame karštu jau paruoštu sultiniu, taip, kad jis apsemtų žuvį, įberiame po žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų.
6. Ant žuvies viršaus lygiu sluoksniu suberiame bulves (jos neturi mirkti sultinyje – virs garuose). Nemaišome!
7. Ant vidutinės ugnies uždengtame puode patiekalą verdame apie 20 min. – kol bulvės ant viršaus bus išvirusios.
8. Vos tik bulvės išvirė, supilame ant viso patiekalo grietinėlę ir pabarstome pasiruoštais žalumynais. Nukeliame ant ugnies ir paliekame pastovėti 5-7 min.
Skanaus!
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vaikams, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai