Ingredientai
- Menkė 500 g filė be odos
- Česnakai 2 skiltelės
- Druska 1 žiupsnelis
- Svogūnai 1 vnt.
- Citrinžolė: 1 vnt.
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Imbieras 1 vnt. nedidelė šaknis
- Aliejus 1 valg. š.
- Karis 3 valg. š. žaliosios kario pastos
- Rudasis cukrus 1 valg. š.
- Žalioji citrina 3 valg. š. 3 valg. š. - sulčių ir žiupsnelis nutarkuotų žievelių
- Sultinys 200 ml
- Kokosų pienas 300 ml
- Kalendros 5 g ryšulėlis
Kaip gaminti
- Smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, aitriąją papriką ir sumaigytą citrinžolę pakepkite aliejuje.
- Kario pastą sumaišykite su citrinos sultimis ir cukrumi, viską sukrėskite į keptuvę su svogūnais ir pakaitinkite.
- Žuvies filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite iš abiejų pusių.
- Gražiai išdėliokite keptuvėje vienu sluoksniu.
- Supilkite kokosų pieną ir sultinį, įberkite druskos, žaliųjų citrinų žievelių ir troškinkite ant nedidelės kaitros. Nemaišykite, kad žuvis nesubyrėtų.
- Galiausiai suberkite smulkiai supjaustytas kalendras.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita