Ingredientai
- Žuvis 300 g sterko arba kitokios baltos žuvies
- Kiaušiniai 2 vnt. baltymai
- Grietinėlė 300 ml 35 % riebumo
- Šaldyti žirneliai 200 g ir morkų mišinys
- Prieskoniniai žalumynai 1 vnt. sauja šviežių
- Druska 1 žiupsnelis
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis milteliai
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Sviestas 2 valg. š. formai patepti
Kaip gaminti
1. Žuvį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su baltymais. Suberkite prieskonius ir, įstačius į didesnį indą su ledu, trinkite maišikliu, plona srovele pildami grietinėlę. Kai masė pasidarys vienalytė ir puri, suberkite šaldytas daržoves (neatšildykite!). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Paruoštą masę sukrėskite į sviestu pateptą pašteto formą, uždenkite aliuminio folijos lakštu, įstatykite į skardą su vandeniu ir apie 40 min. kepkite 190`C karštumo orkaitėje. Ataušinkite iki kambario temperatūros ir per naktį laikykite šaldytuve.
3. Prieš patiekdami išverskite iš formos ir apibarstykite žalumynais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita