Ingredientai
- Žuvis 700 g nedidelių žuvelių be kaulų
- Ryžiai 125 g
- Kiaušiniai 3 vnt. kietai virti
- Svogūnai 200 g su laiškais
- Petražolės 1 valg. š. susmulkintų lapelių
- Karis 1 arbat. š.
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 500 g
- Pienas 1 valg. š. pyrago viršui patepti
Kaip gaminti
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus kiaušinius, jeigu reikia, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir atsargiai išmaišykite.
2. Tešlą padalykite į du lakštus. Vieną įtieskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir sudėkite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu ir užspaudykite kraštus. Viršų dviejose vietose pradurkite, kad būtų pro kur išeiti garams. Pyragą patepkite pienu ir kepkite 170 ºC karštumo orkaitėje apie 35 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita