Ingredientai
- Žuvis 700 g tvirtesnės žuvies (lašišos, tuno ir pan.) filė
- Citrinos 1 vnt. marinatui ir 4 žaliosios citrinos kepimui
- Porai 2 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 20 g 1 valg. š. saulėje džiovintų pomidorų pastos
- Jogurtas 130 ml natūralaus
- Krapai 30 g pluoštelis šviežių
- Sezamo sėklos 100 g
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų, pagal skonį
Kaip gaminti
- Žuvies filė supjaustykite didokais kubeliais (kad nenusprūstų nuo iešmo).
- Česnakus sugrūskite. Nuo citrinos nutarkuokite geltonąjį žievelės sluoksnį, iš likusio vaisiaus išspauskite sultis. Jogurtą sumaišykite su citrinų sultimis, žievelėmis, česnakais ir pomidorų pasta. Šiuo marinatu aptepkite žuvį, sudėkite į indą, uždenkite ir mažiausiai 3 val. palaikykite šaldytuve.
- Porus kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite stambiais kvadratėliais. Žaliąsias citrinas nuplikykite verdančiu vandeniu ir supjaustykite skiltelėmis.
- Iš marinato išimtą žuvį pramaišiui su porų kvadratėliais ir žaliųjų citrinų skiltelėmis suverkite ant iešmų, kiekvieną iešmą pavoliokite sezamų sėklose ir ant karštų žarijų kepkite 10 min. Apverskite ir dar truputį pakepkite, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
- Patiekdami papuoškite krapų šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Virtuvės paslaptys“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita