Ingredientai
- Žuvis 4 vnt. kuojos arba kita mėgstama
- Pipirai 5 arbat. š. mišinio - marinatui
- Česnakai 3 skiltelės 2 - marinatui ir 1 - salsa verde padažui
- Druska 1 arbat. š. jūros - marinatui ir žiupsnelis paprastos - salsa verde padažui
- Citrinos 1 vnt. marinatui
- Rozmarinai 1 arbat. š. džiovinto arba šakelė šviežio - marinatui
- Bazilikai 1 vnt. šakelė šviežio - marinatui ir ryšulėlis - salsa verde padažui
- Muskatas 1 žiupsnelis marinatui
- Alyvuogių aliejus 100 ml 2 - 3 valg. š. - marinatui ir šlakelis - salsa verde padažui
- Sviestas 25 g marinatui
- Petražolės 1 sauja ryšulėlis šviežių - salsa verde padažui
- Raudonėliai 2 g šakelė šviežio - salsa verde padažui
- Mėtos 1 vnt. šakelė - salsa verde padažui
- Kaparėliai 1 arbat. š. salsa verde padažui
- Balzaminis actas 1 arbat. š. salsa verde padažui
Kaip gaminti
- Pipirus sutrinkite, česnakus susmulkinkite, nuo citrinos nutarkuokite žievelę, baziliką susmulkinkite.
- Visus ingredientus sumaišykite, supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis.
- Žuvį apipilkite gautu marinatu ir palikite bent valandai marinuotis.
- Užmarinuotą žuvį kepkite į kiekvienos žuvies vidų įdėkite po nedidelį gabalėlį sviesto (ją galite kepti kur norite, arba keptuvėje, arba orkaitėje ar ant laužo).
- Salsa verde padažui viską sutriname elektriniu trintuvu po truputį pildami aliejų, kol gausis tinkama konsistencija.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita