Ingredientai
- Žuvis 500 g menkės ar jūros lydekos filė
- Grūdėtos garstyčios 2 valg. š.
- Medus 2 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės
- Apelsinai 1 vnt. sultys
- Vynuogių kauliukų aliejus 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Žuvies prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį rytietiškų
- Čiobreliai 2 vnt. kelios šakelės papuošimui
Kaip gaminti
1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.
2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.
3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.
4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita