Ingredientai
- Žuvis 400 g baltos filė
- Ančiuviai: 4 vnt.
- Rūkyta šoninė: 2 riekės
- Bulvės 6 vnt.
- Prieskoniniai žalumynai 2 valg. š. smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti
- Garstyčios 1 arbat. š.
- Česnakai 3 skiltelės
- Aliejus 4 valg. š.
- Parmezano sūris 1 sauja
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys
Kaip gaminti
- Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
- Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų.
- Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus.
- Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
- Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita