Ingredientai
- Žuvis 600 g baltos žuvies filė
- Ryžiai 200 g rudųjų
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Džiovinti pomidorai 20 g pastos
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis ankšties
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Vynas 125 ml balto sauso
- Čiobreliai 1 arbat. š. pagal skonį
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š. pagal skonį
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai maltų
Kaip gaminti
1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.
2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.
3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.
4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.
5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita