Ingredientai
- Žuvis 800 g mėgstamos baltos žuvies filė
- Citrinos 1 vnt. pusė citrinos su žievele
- Sviestas 2 valg. š.
- Miltai 2 valg. š.
- Sultinys 400 ml žuvų
- Grietinėlė 100 ml
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Avižiniai dribsniai 100 g trupiniams
- Džiūvėsiai 100 g trupiniams
- Medus 50 g trupiniams
- Riešutai 50 g trupiniams
- Aliejus 4 valg. š. trupiniams
- Garstyčios 1 valg. š. grūdėtosios - trupiniams
- Kiaušiniai 1 vnt. trynys - trupiniams
Kaip gaminti
- Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu.
- Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota citrinos pusele.
- Keptuvėje išlydytame svieste paskrudinkite miltus. Maišydami šluotele, kad padažas būtų vientisas, supilkite žuvų sultinį. Ant labai mažos ugnies padažą virkite apie 10 min. Šliūkštelėkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir supilkite padažą į kepimo indą.
- Ten pat dėkite žuvies filė, ją aptepkite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su grietinėlėje troškintomis šviežiomis morkytėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita