Ingredientai
- Šaldyta sluoksniuota bemielė tešla 2 vnt. 2 dideli lakštai
- Menkė 800 g šviežios filė
- Citrinos 2 vnt. žaliosios
- Špinatai 300 g šviežių
- Svogūnai 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Tešlos lakštus atšildykite, perpjaukite į dvi dalis (reikės 4 lakštų).
2. Menkių filė supjaustykite maždaug 400 g gabalais, pasūdykite, apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis.
3. Špinatus kiek pasmulkinkite. Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną. Sudėkite špinatus ir kepinkite, kol sukris. Sukrėskite į sietelį, švelniai nuspauskite mediniu šaukštu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais pipirais.
4. Tešlos lakštus iškočiokite taip, kad jie būtų maždaug dvigubai didesni už žuvų gabalus. Ant dviejų lakštų paskirstykite špinatus, ant viršaus uždėkite po žuvies gabalą.
5. Kiaušinio baltymą atskirkite nuo trynio. Baltymu aptepkite tešlos lakštų su žuvimi kraštelius. Ant viršaus uždėkite po vieną likusį tešlos lakštą, kraštelius tvirtai užspauskite.
6. Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita