Ingredientai
- Žuvis 800 g balta filė
- Ryžiai 1 st. garnyrui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Bazilikai 10 g švieži lapeliai - garnyrui
- Druska 1 žiupsnelis
- Grietinėlė 100 ml
- Avižiniai dribsniai 2 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Svogūnai 2 vnt.
- Paprikos 1 vnt. raudona
- Džiūvėsėliai: 1 st.
- Citrinos 1 vnt. pusės sultys
- Muskatas 1 žiupsnelis
- Petražolės 1 valg. š. kapotos
- Aliejus 4 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š. garnyrui
- Pomidorai 1 vnt. nedidelė skardinė konservuotų be odelių - garnyrui
Kaip gaminti
1. Avižinius dribsnius užpilkite grietinėle ir palikite pusvalandį, kad išbrinktų.
2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite, sumeskite į gilesnį dubenį ir apšlakstykite citrinos sultimis.
3. Svogūnus nulupkite, sukapokite.
4. Papriką nuskuskite bulvių skustuku, išvalykite ir sutarkuokite stambia trintuve.
5. Gerai įkaitintame aliejuje apkepkite svogūnus, suberkite papriką ir kepinkite dar 5 min. Atvėsinkite.
6. Svogūnų ir paprikų mišinį krėskite į indą su žuvimi, ten pat sukrėskite išbrinkusius avižinius dribsnius, įmuškite kiaušinį, masę pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, muskatais, kapotomis petražolėmis ir gerai išmaišykite.
7. Iš žuvies drėgnomis rankomis formuokite trikampius bokštelius, juos pavoliokite džiūvėsėliuose, merkite į likusio kiaušinio pakinį ir vėl apvoliokite džiūvėsėliuose.
8. Žuvies bokštelius iškepkite karštuose riebaluose, tada sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
9. Garnyrui ryžius išvirkite, sumaišykite su sviestu, pomidorais be odelių ir kapotais bazilikais. Viską pagal skonį pasūdykite ir išdėliokite į lėkštes.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita