Ingredientai
- Žuvis 400 g šviežių menkių filė
- Austrių padažas 2 valg. š.
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Imbieras 2 arbat. š. šviežio tarkuoto
- Rozmarinai 1 arbat. š. šviežių smulkintų
- Citrinos 1 vnt. sulčių
- Žaliosios citrinos 2 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Paprikos 3 vnt. geltonos saldžiosios
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais.
2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.
4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.
5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita