Ingredientai
- Ryžiai 300 g basmati
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Imbieras 1 vnt. gabaliukas apie 3 cm
- Sviestas 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Daržovių sultinys 400 ml
- Kokosų pienas 400 ml skardinė
- Morkos 2 vnt.
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Svogūnų laiškai 30 g
- Kiaušiniai 2 vnt. tryniai
- Karis 3 g maltas
- Sojų padažas 1 valg. š.
- Žuvis 600 g pvz., tilapijų filė
- Citrinos 3 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių ir 2 žaliosios citrinos
- Aliejus 2 valg. š.
Kaip gaminti
1.Ryžius nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūną, česnako skiltelę, imbiero gabaliuką nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite su šaukštu sviesto bei šlakeliu aliejaus.
2.Sudėkite ryžius, išmaišykite, užpilkite sultiniu, kokosų pienu, pasūdykite ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Morkas nulupkite, paprikas, žirnių ankšteles nuplaukite, supjaustykite kąsnio dydžio gabaliukais. Svogūnų laiškus susmulkinkite.
3.Ryžius sumaišykite su kiaušinių tryniais, paskui – su daržovėmis. Pabarstykite kariu, pipirais, apšlakstykite sojų padažu. Sudėkite į riebalais pateptą apvalią kepimo formą.
4.Žuvį pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska, pipirais ir įkiškite į ryžių masę. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Tiekite su žaliosiomis citrinomis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Apkepai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita