Ingredientai
- Faršas 600 g mėgstamų žuvų
- Batonas 3 riekės
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Pienas 1 st. 0,5
- Grietinė 2 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Citrinos 2 vnt. 0,5 sulčių
- Aliejus 4 valg. š.
- Žuvies prieskoniai 5 g citrininiai pagal skonį
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Nuo batono riekelių nupjaukite pluteles, minkštimą pamerkite, kad išbrinktų, paskui nuspauskite ir sudėkite į faršą. Įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintą česnaką, įspauskite citrinų sulčių, sudėkite grietinę, prieskonius, pasūdykite ir labai gerai išmaišykite. Maišykite plakikliu, kol masė pasidarys puri.
2. Šlapiomis rankomis formuokite nedidelius kepsnelius ir kepkite keptuvėje ant nedidelės ugnies nuolat vartydami, kol gražiai parus.
3. Keptuvėje, kurioje kepėte kepsnelius, apkepkite ir citrinų griežinėlius. Griežinėlius sudėkite ant žuvų kepsnelių ir pabarstykite čiobreliais ar kitais mėgstamais žalumynais.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė