Ingredientai
- Faršas 700 g jūros lydekos
- Kiaušiniai 5 vnt. 1 - kotletams ir 3 - 4 kietai virti - padažui
- Pipirai 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Druska 2 žiupsnelis kotletams ir padažui
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų žievelių
- Džiūvėsiai 100 g 1 valg. š. - kotletams ir apvoliojimui
- Aliejus 5 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š. padažui
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Žuvies sultinys 1 st. 0,5 tinka ir daržovių sultinys, galima ir iš kubelio - padažui
- Grietinė 1 st. 0,5 - padažui
- Krapai 2 valg. š. smulkinti - padažui
Kaip gaminti
1. Faršą sumaišykite su kiaušinio tryniu, pipirais, druska, žuvų prieskoniais ir tarkuotomis citrinų žievelėmis. Suberkite džiūvėsėlius ir sudėkite išplaktą kiaušinio baltymą. Faršą lengvai išmaišykite ir suformuokite pailgus kotletus. Apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Sudėkite kotletus į aliejumi apšlakstytą kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Kol paruošite padažą, laikykite kotletus šiltai.
2. Padažui puodelyje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pakepinkite. Tada supilkite sultinį, sudėkite grietinę ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Galiausiai suberkite kubeliais pjaustytus kiaušinius ir smulkintus krapus, pagardinkite pipirais ir druska.
3. Karštą padažą supilkite ant kotletų ir tiekite su bulvėmis ar bulvių koše.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė