Ingredientai
- Lašiša 600 g ar menkių filė
- Miltai 4 valg. š.
- Džiūvėsiai 1 st.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Petražolės 2 valg. š. kapotos
- Citrinos 1 vnt. tarkuotų žievelių
- Aliejus 4 valg. š. 4-5
Kaip gaminti
- Filė supjaustykite 2–3 centimetrų pločio lazdelėmis. Pabarstykite druska. Į vieną lėkštę suberkite miltus, į kitą supilkite išplaktą kiaušinį, o į trečią suberkite džiūvėsėlius, sumaišytus su petražolėmis ir citrinų žievelėmis. Žuvų pirštelius apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite aliejumi, apvoliokite, kad paviršių tolygiai padengtų plonas sluoksnis aliejaus, ir apie 12 minučių kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Tiekite su česnakiniu padažu ir citrinų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė