Ingredientai
- Žuvis 8 vnt. šviežia filė
- Aitrioji paprika 1 vnt.
- Laiškiniai svogūnai 2 vnt.
- Petražolės 4 valg. š. 2 - žuviai ir 2 - salotoms smulkintų lapelių
- Česnakai 4 skiltelės 3 - žuviai ir 1 - salotoms
- Citrinos 1 vnt. sultys
- Aliejus 2 valg. š. šlakelis
- Avinžirniai 400 g skardinė - salotoms
- Avokadai 1 vnt. prinokęs - salotoms
- Svogūnai 1 vnt. 0,5 raudono - salotoms
- Kiaušiniai 1 vnt. kietai virto trynys - salotoms
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. salotoms
- Actas 2 valg. š. raudonojo vyno
- Kaparėliai 1 valg. š. salotoms
- Druska 1 žiupsnelis salotoms
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis salotoms
Kaip gaminti
1. Paruoškite salotas: į dubenį sutrupinkite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, actą ir gerai išplakite. Sudėkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstą česnaką, petražoles, kaparėlius, nuvarvintus avinžirnius ir avokadą (jį reikia nulupti, o minkštimą supjaustyti kubeliais). Pasūdykite, pagardinkite pipirais.
2. Aliejumi pateptą keptuvę įkaitinkite, sudėkite smulkiai sukapotą aitriąją papriką ir supjaustytus svogūnėlius. Trumpai pakepinkite, tada suberkite petražoles, sudėkite sugrūstus česnakus ir dar truputį pakepinkite.
3. Kiekvieną žuvų filė pusę aptepkite aitriųjų paprikų, svogūnų, petražolių ir česnakų mišiniu, susukite į ritinėlį ir susmeikite mediniu iešmeliu.
4. Paruoštus suktinukus sudėkite į skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 5–8 min. (nelygu žuvų dydis).
5. Iškepusias žuvis išimkite į lėkštę ir iš karto apšlakstykite citrinos sultimis.
6. Patiekite taip: į atskiras lėkštes išdėliokite salotas, ant kauburio viršaus uždėkite po du suktinukus.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita