Ingredientai
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Česnakai 2 skiltelės
- Čiobreliai 1 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. pusė arbat. š.
- Pomidorai 200 g konservuoti be odelių
- Paprikos 1 vnt.
- Žuvis 450 g baltų žuvų filė
- Kalendros 2 valg. š. sauja šviežių kapotų
- Sviestas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt.
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1.Filė apšlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.
2.Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite grūstus česnakus, čiobrelius, maltą papriką ir vieną minutę pakaitinkite. Pripilkite 100 mililitrų vandens ir sudėkite trintus konservuotus pomidorus. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį.
3.Sudėkite šiaudeliais pjaustytą papriką, 5 minutes troškinkite, pagardinkite druska. Sudėkite gabaliukais pjaustytą filė, sviestą ir troškinkite dar 5 minutes.
4.Apibarstykite kalendromis, papuoškite citrinų skiltelėmis ir tiekite.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita