Ingredientai
- Žuvis 1 kg mėgstamos filė
- Druska 2 valg. š.
- Aliejus 150 ml
- Svogūnai 300 g
- Pomidorai 2 kg
- Gvazdikėliai 4 vnt. į kiekvieną po 4 vnt.
- Juodieji pipirai 4 vnt. į kiekvieną po 4 vnt.
- Laurų lapai 4 vnt. į kiekvieną po 4 vnt.
- Cukrus 5 valg. š.
- Actas 3 valg. š.
- Miltai 5 valg. š. žuvims apvolioti
Kaip gaminti
- Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite šaukštu druskos. Palikite pusvalandžiui.
- Tuo tarpu nuluptus svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir iki geltonumo apkepinkite su aliejumi.
- Pamarinuotas žuvis apvoliokite miltuose ir kepkite įkaitintame aliejuje. Dar karštas sudėkite į stiklainius.
- Pomidorus nuplaukite ir sumalkite mėsmale arba sutarkuokite stambia trintuve. Supilkite į puodą, sukrėskite keptus svogūnus, supilkite likusį aliejų, suberkite gvazdikėlius, pipirus, laurų lapelius, šaukštą druskos, cukrų, šliūkštelėkite acto.
- Viską gerai išmaišykite, dėkite puodą ant ugnies ir užvirkite. Troškinkite dvi–tris minutes. Karštu padažu užpilkite žuvis, pridenkite dangteliais, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite apie valandą.
- Sandariai uždarykite. Laikykite vėsiai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Noriu patiekalo: Atsargos žiemai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita