Ingredientai
- Obuoliai 6 vnt. dideli kietesni saldžiarūgščiai; obuolių mišiniui
- Rudasis cukrus 1 st. tešlai ir dar 2 šaukštai obuolių mišiniui; nerafinuoto
- Cinamonas 1 arbat. š. obuolių mišiniui
- Kiaušiniai 4 vnt. tešlai
- Kepimo milteliai 2 arbat. š. tešlai
- Speltų miltai 2,5 st. tešlai
- Alyvuogių aliejus 0,5 st. tešlai
- Apelsinų sultys 0,5 st. tešlai
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. tešlai
- Druska 1 žiupsnelis tešlai
Kaip gaminti
1. Pirmiausiai, pusvalandį prieš pyrago kepimą nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius. Juos užberkite cukrumi, cinamonu, išmaišykite ir palikite.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska.
3. Plaktuve išsukite cukrų, aliejų ir apelsinų sultis. Suberkite paruoštą miltų mišinį ir galiausiai po vieną, nuolat maišydami suleiskite kiaušinius. Užmaišykite vientisą tešlą.
4. Apvalią kekso kepimo formą gerai ištepkite alyvuogių aliejumi, ant dugno pilkite nedaug tešlos, kad jį padengtų ir berkite nedidelę dalį obuolių, tada vėl pilkite tešlos ir vėl obuolių, kol susluoksniuosite visą paruoštą tešlą su visais obuoliais kepimo formoje.
5. Kepimo formą pašaukite kepti į 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragas keps apie 1 val ir 30 minučių. Ar pyragas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku. Pyragą iš formos apverskite jau kiek praaušusį. Valgykite ir pjaustykite visai atšalusį.
Kategorijos
- Noriu patiekalo: Desertai, Kepiniai
- Rengiu šventę: Vaikų šventė
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Žydų