„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 30
Jau įvertinote šį receptą

Mielinės Jerevano spurgos

Jerevano spurgos
Jerevano spurgos / Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Mielės 20 g
  • Cukrus 50 g ir kremui 100 gr.
  • Kiaušiniai 1 vnt. trynys ir kremui 1 kiaušinio trynys
  • Aliejus 50 ml ir kremui; 500 ml aliejaus gruzdinimui
  • Mielės 20 g
  • Miltai 500 g ir kremui 2 valg. š. miltų (su nedideliu kaupu)
  • Degtinė 50 ml
  • Pienas 250 ml Kremui
  • Vanilė 1 vnt. kremui; pusė vanilės ankšties
  • Vanduo 250 ml šilto
  • Druska 1 arbat. š. žiupsnelis

Kaip gaminti

Vienas iš labai ryškių Jerevano įspūdžių – spurgos. Kiek neįprastos formos – plokščios, tirpstančios burnoje, įdarytos plikytu kremu... Tikras skanumėlis. :)

1. Mieles ištrinkite su 1 šaukštu cukraus, supilkite vandenį ir 2-3 šaukštus miltų. Palikite 15 minučių, kad iškiltų. Tada dėkite likusius produktus, supilkite degtinę ir minkykite tešlą, kol taps glotni, kietoka ir nelips prie dubenėlio sienelių. Palikite kilti dar 45-50 minučių.

2. Kol kildinsite tešlą, paruoškite kremą: kiaušinio trynį išplakite su 50 ml pieno, ir nuolat plakdama pamažu supilkite į miltus. Į likusį pieną suberkite cukrų ir vanilės ankšties turinį, užvirinkite. Verdantį sirupą supilkite į trynio ir miltų masę ir nuolat maišydama pakaitinkite, kol masė sutirštės. Kremas turi būti tirštesnis, nes juo reikės įdaryti spurgas prieš kepant.

3. Iš tešlos iškočiokite maždaug 0,7-0,8 cm storio blyną. Išspauskite iš jos 10 cm skersmens apskritimus. Į apskritimo viduriuką dėkite šaukštelį (galite ir kiek daugiau) kremo. Labai gerai užspauskite, suformuokite paplotėlį ir palikite kilti 10-15 minučių. Kepkite spurgas gerai įkaitusiame aliejuje ant vidutinio kaitrumo ugnies.

4. Iškepusias sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Gausiai pabarstykite milteliniu cukrumi.

Tinklaraštis „Žaidžiame virtuvę“

Kategorijos

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.