Ingredientai
- Pienas 250 ml
- Grietinėlė 250 ml riebi
- Sutirštintas pienas 100 g nebūtinai
- Cukrus 150 g moliūgų sirupui
- Vanduo 180 ml moliūgų sirupui
- Cinamonų lazdelė 3 vnt. moliūgų sirupui
- Cinamonas 1 arbat. š. moliūgų sirupui
- Gvazdikėliai 7 vnt. moliūgų kremui
- Pipirai 10 vnt. kvapieji - moliūgų sirupui
- Muskatas 1 žiupsnelis 1/4 arbat. š. - moliūgų sirupui
- Imbieras 1 žiupsnelis 1/4 arbat. š. malto - moliūgų sirupui
- Vanilinis cukrus 1 arbat. š. moliūgų sirupui
- Moliūgai 1 vnt. nedidelis
Kaip gaminti
1. Iš pradžių pasiruoškite moliūgų tyrę. Jos šiam sirupui prireiks nedaug, tačiau likusią dalį galėsite panaudoti moliūgų blynams, sriuboms ar pyragams. Taigi supjaustykite moliūgą gabalais, išimkite sėklas. Sudėkite jo gabalus ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C ir apie 45 min. kepkite moliūgus, kol šie taps minkšti, tačiau nepraras savo formos. Išimkite juos iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite.
2. Tuomet nuimkite odeles, o pačius moliūgo gabalėlius sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės. Paruoštą moliūgų tyrę atvėsinkite ir supilstykite į sandariai užsidarančius indelius. Šaldytuve moliūgų tyrę galite laikyti iki poros savaičių, o jei norite – užšaldykite ją.
3. Moliūgų sirupui skirtas visas sudedamąsias dalis sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišykite, kol masė užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite apie 10 minučių. Tada nukelkite prikaistuvį nuo ugnies ir leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
4. Atvėsusį sirupą perkoškite per sietelį. Supilkite į sandariai užsidarantį stiklainėlį ar indelį. Moliūgų sirupą šaldytuve galite laikyti iki dviejų mėnesių.
Paruoškite moliūgų kremą kavai:
1. Sumaišykite moliūgų sirupą, pieną ir grietinėlę iki vientisos masės. Jei žinote, kad mama mėgsta labai saldžią kavą, įmaišykite ir pusę puodelio sutirštinto pieno. Supilkite į sandariai uždaromą buteliuką ar stiklainėlį.
2. Moliūgų kremą kavai laikykite šaldytuve. Prieš kiekvieną naudojimą pakratykite stiklainėlį, tuomet pagardinkite puodelį kavos.
Iš šio kiekio paruošite 750 ml buteliuką arba tris mažesnius buteliukus po 250 ml kremo kavai.
Dekoravimas. Buteliuką apriškite gražia medžiagine juostele ar virvute, suriškite kaspinėlį. Prie pastarojo prikabinkite ir paruoštą etiketę su sveikinimu bei linkėjimu (galite atsispausdinti).
Plačiau skaitykite: MAMOS DIENA: saldžios dovanos Mamai
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pusryčiams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita