Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Škotiškos pusryčių bandelės „scones“ su sūriu, česnakais ir prieskoninėmis žolelėmis

Pusryčių bandelės „scones“
Pusryčių bandelės „scones“ / A. Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

2. Paruoškite tešlą. Iš pradžių į dubenį išsijokite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską. Suberkite kubeliais supjaustytą labai šaltą sviestą. Trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai ir neliks sausų miltų.

3. Suberkite į dubenį smulkiai kapotą česnaką, džiovintus raudonėlius, bazilikus, juoduosius pipirus ir tarkuotą fermentinį sūrį. Viską gerai sumaišykite.

4. Į dubenį supilkite pasukas ir išmaišykite masę. Išmaišę, lengvai paminkykite tešlą rankomis – ji turi būti minkšta, tačiau ne pernelyg lipni. Jeigu matote, kad masė per sausa, įpilkite dar šiek tiek pasukų. Pilkite po šaukštą, kol gausite reikiamą konsistenciją. Neperminkykite tešlos, nes iškeptos pusryčių bandelės nebus purios ir kietos. Iš išminkytos tešlos suformuokite apvalų minkštą rutulį.

5. Švarų lygų paviršių lengvai pabarstykite miltais. Perkelkite išminkytos tešlos rutulį ant šio paviršiaus. Iškočiokite tešlą į 2–2,5 cm počio apskritimą. Nekočiokite tešlos ploniau, nes bandelės neiškils ir nebus purios.

6. Pasiruoškite metalinę apvalią sausainių formelę. Beje,  galite naudoti ir stiklinę ar puodelį, tačiau kepant scones, labai svarbus jų išpjovimas iš iškočiotos tešlos: geriausia tai daryti aštria formele. Išpjaudami bandelę iš tešlos, nesukiokite formelės – tiesiog išspauskite vienu tiksliu judesiu.

7. Išpjautas bandeles perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų, palikdami tarp jų maždaug 5 cm tarpus. Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį su šaukštu pienu ir aptepkite šiuo plakiniu visų bandelių viršų. Apibarstykite džiovintais raudonėliais.

8. Skardą su paruoštomis bandelėmis dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10–12 minučių, kol bandelės įgaus aukso atspalvį. Iškepus, išimkite ant grotelių ir palaukite kelias minutes. Tuomet dar šiltas tiekite į pusryčių stalą. Valgykite su sviestu, kumpiu, daržovėmis ar tiesiog be jokių priedų su puodeliu arbatos.

Bandeles kepė, ragavo ir aprašė Asta Černė.

Plačiau skaitykite: PASAULIO SKONIAI: pusryčių bandelės „scones“ (Škotija)

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.