12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais

Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais
Šokoladinis pyragas su likeriu ir graikiniais riešutais / A. Černės nuotr.
Skaitysiu vėliau

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles.

2. Į prikaistuvį sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, smulkintą šokoladą, suberkite cukrų, rudąjį cukrų ir kakavos miltelius, supilkite likerį. Maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol šokoladas ištirps. Tuomet šluotele gerai sumaišykite iki vientisos masės. Nuimkite prikaistuvį su produktais nuo ugnies ir leiskite kelias minutes atvėsti.

3. Dubenyje išsijokite miltus, kepimo miltelius, druską ir vanilinį cukrų. Atidėkite į šalį.

4. Į atvėsusią šokolado masę įmuškite kiaušinius ir išplakite iki vientisos masės. Plakinį supilkite į miltų mišinį ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Suberkite smulkintus graikinius riešutus ir įmaišykite į tešlą.

5. Supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ir išlyginkite paviršių. Kepkite iki reikiamos temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40–45 minutes. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku. Įkišus ir ištraukus jį iš kepinio centro, pagaliukas turi būti beveik švarus, tik su keletą tešlos gabalėlių (šis pyragas turi būti drėgnas, panašus į brownie, todėl svarbu neperkepti jo – nelaukite, kol pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus visiškai švarus).

6. Išimkite pyragą iš orkaitės ir apie 10 min. leiskite atvėsti. Tuomet išimkite iš kepimo indo ir palikite, kol visiškai atvės.

7. Paruoškite glaistą pyrago aptepimti. Sumaišykite miltelinį cukrų, kakavos miltelius ir kreminį likerį iki vientisos masės. Jeigu glaistas per skystas, įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus (jei norite saldesnio glaisto) ar kakavos (jei norite kartesnio glaisto). Jeigu glaistas per tirštas, įpilkite šaukštelį pieno.

8. Aptepkite paruoštu glaistu atvėsusio pyrago viršų ir apibarstykite kakavos milteliiais. Leiskite šiek tiek sustingti. Patiekite.

P. S. Jei pyragą planuojate patiekti vaikams ir nenorite naudoti likerio, galite pakeisti jį grietinėle.

Plačiau skaitykite: „RUOŠIAME SAVAITGALIO DESERTĄ: 10 šokoladinių pyragų“

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.