Ingredientai
- Kiaušiniai 6 vnt. 4 vnt. - biskvitui ir 2 vnt. - aguonų kremui
- Cukrus 300 g 4 valg. š. - biskvitui, 100 g - kriaušių įdarui, 100 g - aguonų kremui
- Druska 1 žiupsnelis biskvitui
- Miltai 50 g biskvitui
- Kakava 5 valg. š. 3 valg. š. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti
- Krakmolas 2 valg. š. biskvitui
- Miltelinis cukrus 1 st. biskvitui ir vyniotiniui pabarstyti
- Kriaušės 3 vnt. kriaušių įdarui
- Vynas 200 ml raudonas - kriaušių įdarui
- Pienas 250 ml aguonų kremui
- Aguonos 40 g aguonų kremui
- Želatina 15 g aguonų kremui
- Grietinėlė 150 ml plakama - aguonų kremui
- Likeris 3 valg. š. kriaušių - biskvitui pašlakstyti
Kaip gaminti
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį baltymų masės, paskui pamažu likusią. Biskvito tešlą maždaug 1 cm storio sluoksniu supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių. Iškeptą biskvitą padėkite ant drėgno milteliniu cukrumi pabarstyto medvilninio rankšluosčio (kad kepimo popierius liktų viršuje).
2. Kriaušes nulupkite, perpjaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Vyną užvirinkite su cukrumi, sudėkite kriaušes ir virkite apie 10 minučių. Nukelkite nuo viryklės ir atvėsinkite. Nuo biskvito nuimkite kepimo popierių.
3. Kremui skirtą pieną, cukrų ir aguonas užvirinkite. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su pieno mase. Ją įstatykite į palengva verdančio vandens vonelę ir plakite, kol pasidarys kremo tirštumo. Želatiną ištirpinkite, supilkite į kremą, išmaišykite ir atvėsinkite šaldytuve. Baltymus išplakite su grietinėle ir pamažu sumaišykite su atvėsusiu kremu.
4. Biskvitą pašlakstykite kriaušių likeriu. Ant viršaus paskirstykite kremą.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“