Ingredientai
- Žirniai 1 st. gliaudytų geltonųjų, tiks ir skaldyti
- Aliejus 2 valg. š. plius dar šiek tiek baklažanams kepti;
- Svogūnai 1 vnt. vidutinis
- Česnakai 2 skiltelės
- Kuminai 1 arbat. š.
- Prieskoniai Garam masala 0,5 arbat. š.
- Ciberžolė 0,5 arbat. š.
- Kardamonas 0,5 arbat. š.
- Aitrioji paprika 1 žiupsnelis
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Baklažanai 2 vnt. nedideli
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. indelis; konservuotų savo sultyse (labiausiai tiks smulkinti)
Kaip gaminti
1. Žirnius nuplaukite, tada išbrinkinkite keletą valandų (arba per naktį).
2. Supilkite išbrinkusius žirnius kartu su vandeniu, kuriame jie mirko, ir pasūdę išvirkite, kol taps minkšti, tačiau nesubirs visiškai. Išvirus neturėtų likti daug skysčio (ne daugiau nei 4-5 šaukštai), tad jei liko skysčio daugiau – jį nupilkite.
3. Baklažanus supjaustykite storomis riekelėmis ir pabarstykite šiek tiek rupios druskos. Palikite taip pastovėti apie 15-20 minučių, kol virsite karį.
4. Dideliame puode arba keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite svogūnus ir česnakus. Tada suberkite visus prieskonius ir dar pakepinkite apie pusę minutės, kad pasklistų aromatas. Supilkite visą konservuotų pomidorų turinį (kartu su skysčiu), įberkite druskos ir pakepinkite maišydami apie 5 minutes. Pabaigoje suverskite į šį puodą virtus žinelius su visu skysčiu, kuriame jie virė, ir dar patroškinkite apie 3 minutes.
5. Baklažanus nuplaukite šaltu vandeniu ir gerai nusauskinkite (gerai išspausdami susidariusį skystį, suspaudžiant baklažanų riekeles tarp dviejų lakštų virtuvinio popieriaus).
6. Įkaitinkite keptuvę (geriausia, jei turite grilinę keptuvę), švelniai pašlakstykite aliejumi ir kepkite baklažanų riekeles iš abiejų pusių, kol gražiai paskrus, suminkštės. Pabaigoje galite šiek tiek pabarstyti druska ir pipirais.
7. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų