Ingredientai
- Avienos šonkauliai 2 kg galite imti ir 3 kg, be riebalų; avienos sultiniui
- Svogūnai 2 vnt. 1 nuplautas, bet nenuluptas avienos sultiniui ir 1 supjaustytas kubeliais sriubai
- Morkos 1 vnt. didelė, supjaustuta į keletą dalių; avienos sultiniui
- Salierų stiebai 3 vnt. avienos sultiniui
- Laurų lapai 2 vnt. avienos sultiniui
- Druska 2 arbat. š. perpus avienos sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį)
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. perpus sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį)
- Česnakai 7 skiltelės 3 avienos sultiniui ir 4 susmulkintos sriubai
- Aliejus 2 valg. š. sriubai
- Aitrioji paprika 2 vnt. švieži arba džiovinti, dėkite pagal skonį, kiek toleruojate aitrumo; sriubai
- Paprikos 2 vnt. išvalytos ir supjaustytos gabalėliais raudonosios; sriubai
- Konservuoti pomidorai 1 vnt. indelis geros kokybės konservuotų savo sultyse; sriubai
- Pomidorų pasta 2 valg. š. galite dėti ir 3; sriubai
- Avinžirniai 1 st. išbrinkintų per naktį vandenyje; sriubai
- Ryžiai 1 st. nuplautų; sriubai
- Kalendros 1 arbat. š. džiovintų sriubai ir dar saujelė šviežių kapotų patiekimui
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai
- Kuminai 1 arbat. š. arba pagal skonį; sriubai
- Kvapnieji pipirai 0,5 arbat. š. sriubai
Kaip gaminti
1. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Geriausia jį išvirti iš vakaro, kad palikus šaltai ant viršaus sustingtų riebalai, kuriuos galėsite atsargiai nuimti ir išmesti (nes jie tikrai niekam nereikalingi…).
2. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2–6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Nupilkite išvirusį sultinį, daržoves išmeskite, kaulus su mėsa padėkite atskirai, o sultinį palikite puode, kuriame virė, per naktį šaltai, kad sustingtų riebalai ir juos galėtumėte pašalinti.
3. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili pipirus, pabarstykite kuminu, kalendromis, saldžiosios paprikos milteliais ir pakepinkite dar kelias minutes.
4. Sudėkite saldžiąsias paprikas, po poros minučių – pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą, kepinkite apie 5–10 min., suberkite išmirkytus avinžirnius ir supilkite pašildytą sultinį.
5. Virkite, kol avinžirniai suminkštės (apie 30 min.), tada suberkite ryžius ir toliau virkite dar apie 10 min., kol ryžiai išvirs.
6. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.