Ingredientai
- Miltai 3 valg. š.
- Kuminai 2 valg. š.
- Juodieji pipirai 7 g 1,5 arbat. š. malti
- Kiauliena 900 g sprandinė
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Mėsos sultinys 400 ml
- sausas obuolių sidras 300 ml
- Actas 100 ml obuolių
- Moliūgai 900 g
- Morkos 2 vnt.
- Obuoliai 2 vnt.
Kaip gaminti
1.Dubenėlyje sumaišykite miltus, kuminus, druską ir pipirus. Sudėkite 2 centimetrų gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai išmaišykite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
2.Pusę mėsos ir pusę svogūnų apkepkite keptuvėje ir suverskite į puodą. Tuomet apkepkite likusią dalį. Į puodą su mėsa supilkite sultinį, sidrą, actą, užvirkite ir sumažinę ugnį troškinkite 20 minučių.
3.Tuo metu nulupkite moliūgus, išimkite sėklas, o minkštąją dalį supjaustykite didokais gabaliukais. Sudėkite į troškinį sykiu su skustomis didesniais gabaliukais pjaustytomis morkomis.
4.Kai vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 20 minučių. Sudėkite skiltelėmis pjaustytus luptus obuolius ir troškinkite dar 5–10 minučių.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita