„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 10
Jau įvertinote šį receptą

Virtinukai su bulvių ir moliūgų įdaru

Virtinukai su bulvių-moliūgų įdaru
Virtinukai su bulvių-moliūgų įdaru / Vida Press nuotr.
Skaitysiu vėliau

Jei dar nežinojote, žinokite: moliūgas ir charakteringasis šalavijas yra tobulas derinys. Kviečiame pasigaminti skanutėlių virtinukų su bulvių ir moliūgų įdaru. Išvirusius skaninkite juos šalavijais gausiai pagardintu ir prikvepintu sviestu!

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Pirmiausiai paruoškite tešlą. Miltus berkite ant lygaus paviršiaus, padarykite duobutę, į ją berkite druską, pilkite aliejų, muškite kiaušinius ir plačiu peiliu imkite kapoti, vis įversdami iš kraštų miltų. Jei mišinys pernelyg sausas, įpilkite šiek tiek vandens. Kai visi ingredientai susijungs, imkite minkyti – turite gauti vientisą glotnią tešlą. Suvyniokite jos rutulį į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui kambario temperatūroje.

2. Paruoškite įdarą. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Moliūgą (be žievės ir sėklų) supjaustykite 1 cm storio riekelėmis, išdėliokite ant plokščios kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir muskato riešutu. Kepkite apie 20 min., kol suminkštės.

3. Į dubenį sudėkite virtas bulves ir iškepusį moliūgą, gerai sutrinkite šakute, tada suberkite sūrį, pabarstykite druska, pipirais ir darsyk labai gerai išmaišykite.

4. Ant lygaus paviršiaus, pabarstyto miltais, iškočiokite pabrendusią tešlą iki 2 mm storio lakšto. Ant tešlos dėliokite po šaukštelį pasiruošto įdaro ir formuokite virtinukus taip, kaip esate įpratę – naudodami stiklinę ar specialų spaustuką. Būtinai gerai apspaudykite kraštelius!

 

5. Užkaiskite didelį puodą vandens, kai užvirs, pasūdykite, o tada atsargiai suberkite suformuotus virtinukus. Virkite apie 3–4 min. nuo to laiko, kai virtinukai iškils į paviršių.

6. Nedidelėje keptuvėje ant nedidelės kaitros išlydykite sviestą, suberkite juostelėmis supjaustytus šalavijų lapelius, jei naudojate – ir kedrus, pakepinkite, kol pakvips.

7. Iš vandens išgriebtus virtinukus dėkite į platų dubenį, užpilkite sviesto padažu ir nieko nelaukdami tiekite, jei patinka, dar ir pabarstę sūriu!

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų

Elžbieta dalinasi: dieviškai gardus pyragas iš vos kelių ingredientų 6 asm.

Turėdami vos kelis paprastus ingredientus, galite pasigaminti nuostabų desertą, puikiai tinkantį bet kokiai progai. 
Žymės: pyragas
Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis

Kotletai su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Šie kotletai su saldžiosiomis bulvėmis tikrai nustebins savo skoniu – patiks visiems, ypač – vaikams. 
Daržovių patale troškintas karpis

Daržovių patale troškintas karpis 4 asm.

Troškintas karpis bus ne tik prisigėręs daržovių aromato, bet ir nesausas bei labai gardus. 

Daržovėmis įdarytas keptas karpis

Daržovėmis įdarytas keptas karpis 4 asm.

Įdarytas karpis – klasikų klasiką, šįsyk jis paskanintas daržovėmis.

 

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu

Karpis su grikiais, daržovėmis ir grybų padažu 4 asm.

Karpis puikiai dera ne tik su daržovėmis bei grybais, bet ir grikiais. Pats metas išbandyti!

 

Troškinti veršienos maltinukai

Troškinti veršienos maltinukai 4 asm.

Išbandykite puikių maltinukų receptą, kuriuo dalinasi kulinaras ir tinklaraštininkas Aurimas Alionis, „Aurimėlio virtuvės“ šeimininkas.

Kalėdinis punšas

Kalėdinis punšas 8 asm.

Vytaras Radzevičius: Punšas – žiemiškas ir šildantis gėrimas. Pats žodis kilo iš hindi kalbos ir reiškia skaičių „penki“ („panch“), todėl šio gėrimo recepte dažniausiai naudojami penki ingredientai – skirtingos sultys ir prieskoniai. Punšą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Kuo ilgiau punšas stovės, tuo daugiau turės skonio ir tuo geriau atsiskleis įdėtų prieskonių savybės. Prieskoniai punšui suteikia išties puikų aromatą, todėl šis gėrimas puikiai sušildo ilgais žiemos vakarais, o svarbiausia – jį išties nesunku pasigaminti.

Moliūginiai zefyrai

Moliūginiai zefyrai 10 asm.

Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...

Itališki biskočiai su migdolais

Itališki biskočiai su migdolais 4 asm.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Virtuvės šefas Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Kvapni mandarinų tarta

Kvapni mandarinų tarta 8 asm.

Traškus tartos pagrindas ir pieniškas kreminis, iš Pietų Afrikos kilęs įdaras sušildys jus vėsiais žiemos vakarais.