Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

10 futbolininkų, kurie yra esporto organizacijų savininkai

Pastaruoju metu populiarėja įvairios esporto ir tradicinio sporto sankirtos. Esportas yra tapęs Azijos Olimpinių žaidynių dalimi, jo infrastruktūrą plečia įvairios krepšinio, futbolo federacijos bei organizacijos. Šiame straipsnyje pristatysime 10 įžymių futbolininkų, kurie yra esporto organizacijų savininkai.
Davidas Beckhamas
Davidas Beckhamas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gerardas Piqué

REUTERS nuotr./Gerardas Pique oficialiai baigė futbolininko karjerą.
REUTERS nuotr./Gerardas Pique oficialiai baigė futbolininko karjerą.

Neseniai išėjęs į pensiją buvęs Barselonos žaidėjas Gerardas Piqué padarė nemenką poveikį esportui 2021 m., kai kartu su garsiuoju ispanų transliuotoju „Ibai“ įsteigė organizaciją „KOI“. Iš pradžių šios organizacijos komanda dalyvavo Ispanijos regioninėje „League of Legends“ scenoje. Visgi organizacija greitai įgijo teisę dalyvauti „League of Legends EMEA Championship“ (LEC) turnyre.

Apart „League of Legends“, Pique komanda „KOI“ šiuo metu varžosi aukščiausiame lygyje „VALORANT“, „Rainbow Six Siege“ ir „Rocket League“ disciplinose.

Sergio Agüero

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sergio Aguero

Sergio Agüero įkūrė „KRÜ Esports“ 2020 m. Buvęs „Manchester City“ futbolininkas pradėjo populiarėti „Twitch“ transliacijų platformoje karantino metu. Tai paskatino jį žengti į esportą.

Argentinoje įsikūrusi esporto organizacija yra geriausiai žinoma dėl savo „VALORANT“ komandos. „KRÜ Esports“ buvo atrinkta kaip viena iš dešimties „VCT Americas International“ lygos komandų. Organizacija taip pat turi Pietų Amerikos „Rocket League“ komandą ir anksčiau varžėsi „League of Legends“ ir „FIFA“ žaidimuose.

Virgilas Van Dijkas

"Tundra eSports" nuotr./Virgilas van Dijkas Tundra eSports
"Tundra eSports" nuotr./Virgilas van Dijkas Tundra eSports

„Liverpool“ gynėjas Virgilas Van Dijkas buvo pristatytas kaip Didžiosios Britanijos esporto organizacijos „Tundra“ akcininkas 2022 m. rugpjūčio mėn. Pranešime spaudai buvo pažymėta, kad Van Dijkas siekė palaikyti ir plėtoti Tundros verslo tikslus.

Įkurta 2019 m., „Tundra“ išgarsėjo „FIFA" scenoje. Po to organizacija išsiplėtė į tokias discplinas kaip „Rocket League“, „Fortnite“ ir „Dota 2“. Pastarajame žaidime, ko gero, „Tundra“ sulaukė didžiausios sėkmės – jie laimėjo vieną didžiausių esporto turnyrų „The International 2022".

Casemiro

„Scanpix“ nuotr./Casemiro
„Scanpix“ nuotr./Casemiro

Casemeiro įkūrė savo esporto organizaciją „Case Esports", dar žaisdamas už Madrido „Real". Jo organizacija varžosi populiariausių esporto disciplinų, „CS:GO", „VALORANT" ir „FIFA", regioninėse lygose. Įdomu tai, kad už brazilo „VALORANT" komandą žaidžia ir du lietuviai.

Kai kurie iš „Case Esports“ rėmėjų 2023 m. yra sporto prekės ženklas „Hummel“, užkandžių įmonė „Pringles“ ir kompiuterių įmonė „Fierce PC“.

Davidas De Gea

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Davidas De Gea
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Davidas De Gea

2021 m. Ispanijos ir „Manchester United" vartininkas įsteigė „Rebels Gaming" organizaciją. Jis teigė, kad šis ėjimas buvo dar vienas jo svajonės išsipildymas.

„Rebels Gaming" varžosi regioninėse „Rainbow Six Siege', „League of Legends" bei „VALORANT" disciplinose. Praeities metais De Gea pranešė, kad prie organizacijos kaip akcininkai jungiasi ir Juan Mata bei Bruno Fernandes.

Ruud Gullit

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ruud Gullit
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ruud Gullit

Buvęs „Ballon d'Or" nugalėtojas, olandas Ruud Gullit yra įsteigęs „FIFA" esporto akademiją „Team Gullit" dar 2018 m. Šios organizacijos tikslas yra atrasti ir ugdyti ateities talentingus žaidėjus. Priešingai nei kitos organizacijos, „Team Gullit" tikslas nėra varžytis aukščiausiose esporto lygose. Ši organizacija „FIFA" discplinoje bendradarbiauja su „Ninjas in Pyjamas", „Ajax Esports", „Vitesse Arnhem" and „Atlanta United".

Thibaut Courtois

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Thibaut Courtois

Geriausias pasaulio vartininkas 2020 m. tapo Ispanijos esporto organizacijos „DUX Gaming" bendrasavininku. Ši organizacija varžosi „NBA 2K" ir „FIFA" disciplinose. Ši Meksiką atstovaujanti komanda neseniai tapo „2K League" franšizės nare. į šią organizaciją neseniai 3 mln. eurų investavo ir Marcas Gasolis.

Jesse Lingardas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jesse Lingardas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jesse Lingardas

2021 m. buvęs „Machester United" saugas įsigijo Didžiojoje Britanijoje įsikūrusią „Audcaity Esports" ir pervadino šią organizaciją į „JLINGZ Esports". Ši komanda varžosi „Rainbow Six Siege", „Apex Legends" ir „Halo" disciplinose. Ji dalyvavo pastarųjų dviejų žaidimų pasaulio čempionatuose.

César Azpilicueta

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cezaras Azpilicueta
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cezaras Azpilicueta

„Chelsea" gynėjas 2020 m. tapo organizacijos „Falcons" savininku. Ji varžosi „VALORANT", „FIFA" ir „League of Legends" disciplinose. Šiuo metu ši komanda žaidžia antroje „League of Legends" Ispanijos lygos divizijoje. Joje taip pat dalyvauja tokios komandos kaip „Case Esports", „Villarreal QLASH" and „Levante UD Esports".

Davidas Beckhamas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Beckhamas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Davidas Beckhamas

Šį sąrašą užbaigia vienas žinomiausių pasaulio futbolininkų, kuris taip pat yra ir „Guild Esports" savininkas. „Guild" yra žinomiausia Didžiosios Britanijos esporto organizacija. Jos partneriai yra „Sky", „Subway" ir „Hyper X". „Guild Esports" varžosi „VALORANT" ir „FIFA" disciplinose. Jie taip pat turi savo akademijos sistemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas