Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„ESL Pro League“ 16-ojo sezono startas: „Vitality“ užtikrintumas, „Navi“ kluptelėjimai ir „NiP“ krachas

Praėjusį trečiadienį Maltoje startavo jau 16-oji stipriausių pasaulio CS:GO komandų „ESL Pro“ lyga, kur ekipos susirinko pakovoti dėl daugiau nei 800 tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo.
ESL Pro League
ESL Pro League / „ESL“ nuotr.

Pirmieji į pietų Europos kurortą susirinko A grupės kolektyvai. Mačai startavo favoritų pergalėmis, kai „Natus Vincere“ ir „Vitality“ susitvarkė su atitinkamai su „Spirit“ ir „Endpoint“ vienodais rezultatais 2-0. Kiek vėliau gan netikėtai „Fnatic“ ekipa sutriuškino „NiP“ dviem vienodais rezultatais 16-4 „ancient“ ir „overpass“ žemėlapiuose.

Antrąją dieną „NiP“ ir toliau nedemonstravo gero žaidimo – šįkart jie turėjo pripažinti „Vitality“ pranašumą 0-2. Tuo tarpu „Navi“ nugalėjo „Fnatic“ 2-1, o „Spirit“ tokiu pačiu rezultatu įveikė „Endpoint“.

Bene didžiausia staigmena čempionate buvo pateikta trečiąją turnyro dieną, kuomet mišri europietiška ekipa „Endpoint“ visų nuostabai 2-0 nugalėjo vieną stipriausių šiuo metu pasaulio CS:GO komandą „Natus Vincere“. Na o „NiP“ krachas tęsėsi ir toliau – šįkart švedų kolektyvas neprilygo rusams „Spirit“. Po šio pralaimėjimo „nindzės“ stipriai susikomplikavo savo situaciją grupėje. Tam, kad patekti į kitą etapą komandai dabar neužteko vien laimėjimų, kitos ekipos taip pat turėjo patiekti švedams dovanėlę, kas buvo jau nebekontroliuojama pačių „NiP“.

"ESL" nuotr./ESL Pro League 16 sezono grupės
"ESL" nuotr./ESL Pro League 16 sezono grupės

„Nindzės“ ketvirtąją dieną pradėjo pagaliau pasiekdami pergalę prieš „Endpoint“. Verta paminėti „Vitality“ ekipos užtikrintumą – prancūzų organizacijos ekipa visą grupės etapą žengė be pralaimėjimų, o skambiausias pareiškimas buvo tėkštas ketvirtąją lygos dieną – vedini savo lyderio Mathieu „ZywOo“ Herbauto „Vitality“ laimėjo prieš „Natus Vincere“ ir užsitikrino pirmąją vietą grupėje.

Visi taškai ant „i“ buvo sudėti penktąją dieną, kuomet „Fnatic“ įveikė „Endpoint“ taip užverdami kelią į atkrintamąsias „NiP“, kurie iš savo pusės padarė viską ką galėjo – nugalėjo „Natus Vincere“ ir tiesiog laukė „Endpoint“ pergalės prieš „fanatikus“. Deja, tačiau prasta forma turnyro pirmoje stadijoje „NiP“ užvėrė duris į „play-off“. Į kitą etapą iš grupės keliauja trys kolektyvai.

Galutinė „ESL Pro League S16“ A grupės rikiuotė:

1. „Vitality“

2. „Fnatic“

3. „Natus Vincere“

4. „Spirit“

5. „NiP“

6. „Endpoint“

Rugsėjo 7-ąją prasidės B grupės kovos, o čia išvysime tokius grandus kaip „FaZe“ bei „G2“. Jiems įkąsti bandys „BIG“, „MiBR“ ir „FTW“ su „Outsiders“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas