Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„G2“ ir „Astralis“ praleis „IEM Rio Major 2022“: Europos regiono atrankos apžvalga

Nenumaldomai artėjant bene didžiausiam šių metų CS:GO renginiui „Intel Extreme Masters Rio Major 2022“ paaiškėjo visos komandos, kurios iš Europos atvyks į Braziliją jau spalio 31-ąją. Viso Senojo Žemyno ekipoms buvo skirta net 16 vietų Rio de Žaneiro „Major“ čempionate.
„Astralis“ komanda
„Astralis“ komanda / PGL nuotr.

„RMR Road to Rio“ atranka Europoje vyko Maltoje, toje pačioje vietoje kaip ką tik pasibaigusi „ESL Pro S16“ lyga. Organizatoriai šiam regionui suteikė daugiausiai vietų – net 34. Dėl to buvo nuspręsta komandas išskirstyti į dvi grupes po 16, abejoms grupėms suteikiant po 8 kelialapius į Braziliją.

Didžiausi netikėtumai buvo užfiksuoti A pogrupyje, tiesa, čia labai greit buvo išaiškintos ir pirmosios ekipos išsikovojusios bilietus į „IEM Rio Major“. Numeris vienas pasaulyje „FaZe“ jau pirmajame ture susidūrė su sunkumais – latvio „broky“ ir esto „ropz“ ekipa tik po eilės pratęsimų nugalėjo kitą europietišką komandą „GamerLegion“ 28-25. Tuo tarpu „G2“ startavo labai galingai, net 16-0 nušlavę „ECSTATIC“ iš Danijos.

Antrajame ture „FaZe“ dar kartą turėjo žaisti pratęsimą, bet ir vėl laimėjo 19-17. Šįkart jų varžovais buvo jau žinomesnė ekipa „Fnatic“. Na, o trečiajame savo mače ant prarajos ribos atsidūrė žymieji danai „Astralis“. Po netikėto triuškinamo pralaimėjimo Kosovo ekipai „Bad News Eagles“ 3-16, jų pergalių ir pralaimėjimų santykis tapo 1-2. Tiesa, Danijos kolektyvas turėjo verstis su akademijos žaidėju „MistR“, kuris pakeitė susižeidusį „k0nfig“.

Tame pačiame trečiajame ture „FaZe“ galutinai sutvarkė reikalus ir įrodė, jog šiuo metu ne veltui skaitosi stipriausia pasaulio ekipa. Laimėję trečią savo mačą prieš „Sprout“ jie tapo pirma komanda užsitikrinusi vietą „IEM Rio Major“. Jiems įkandin sekė ir švedai „Ninjas in Pyjamas“, iškovoję bilietą taip pat be pralaimėjimų. Paskutinysis jų varžovas buvo rusai „Cloud9“. Abejos pralaimėjimus komandos reabilitavo kitą dieną ir prisijungė prie prieš tai minėtų ekipų, vyksiančių į Rio de Žaneirą.

"ESL" nuotr./"FaZe Clan"
"ESL" nuotr./"FaZe Clan"

Tądien įvyko ir tai, kas paliko daugybę CS:GO fanų mažų mažiausiai išsižiojus bei kraipančius galvas. Vieni bendruomenės numylėtinių „G2“, atrodo, patys išsikasė sau duobę visos atrankos metu. Nors, kaip jau minėjom, jie startavo galingai, visgi vėliau, galbūt, atsipalaidavę ėmė „žaisti su ugnimi“ ir prisižaidė. Pirmąją dieną „FaZe“ nervus patampę „GamerLagion“ sudaužė „G2“ viltis vykti į „IEM Rio Major“. Tą patį nemalonų jausmą patyrė ir kita žymi komanda „Astralis“, kurie nors žaidė ir su jų akademijos žaidėju, visgi buvo vieni favoritų patekti į „Major“. Tiek „G2“, tiek „Astralis“ tai taps pirmuoju praleistu „Major“ nuo šių organizacijų atėjimo į CS:GO. Na, o paskutine šios grupės ekipa, patekusia į artėjantį čempionatą tapo jau minėti „Bad News Eagles“ iš Kosovo.

Visos aštuonios ekipos, dalyvausiančios „IEM Rio Major 2022“ iš „Europo Road to Rio“ A grupės atrankos:

1. „FaZe“ („Legends“ statusas)

2. „Ninjas In Pyjamas“ („Legends“ statusas)

3. „Sprout“ („Legends“ statusas)

4. „Spirit“ („Legends“ statusas)

5. „Cloud9“ („Challenger“ statusas)

6. „GamerLegion“ („Challenger“ statusas)

7. „Fnatic“ („Challenger“ statusas)

8. „Bad News Eagles“ („Challenger“ statusas)


B pogrupyje startavę antrą vietą pasaulio CS:GO reitinge užimantys „Natus Vincere“ iškart „griebė jautį už ragų“. Per pirmas tris dienas Ukrainos organizacijos ekipa iš savo kelio nušlavė lenkus „Illuminar“, įveikė be „Bymo“ žaidžiančius tarptautinę komandą „MOUZ“, o lemiamame mače susitvarkė su rusais „Outsiders“. Taip „NAVI“ išsikovojo vietą „IEM Rio Major‘22“. Tokiu pat keliu žengė ir Suomijos esporto organizacijos europietiškasis „ENCE“ penketukas. Pradžioje jie įveikė du prancūzų kolektyvus „HEET“ ir „Falcons“, o trečiąją dieną nugalėjo vokiečius „BIG“.

"Blast" nuotr./NaVi komandos triumfas Lisabonoje
"Blast" nuotr./NaVi komandos triumfas Lisabonoje

Trečioji ekipa kvalifikavusi į „Major“ pirmenybes tapo Danijos kolektyvas „Heroic“. Danai įveikė vokiečius „BIG“ ir užsitikrino vietą Rio de Žaneiro čempionate. Visgi šios grupės atrankoje organizatoriai išdalino tik tris „Legends“ statuso vietas, todėl „herojams“ teko rungtis dėl trečios vietos. Pradžioje danai susigrūmė su europietiškaisiais „Vitality“ ir juos įveikė, tuomet jų laukė dar viena tarptautinė ekipa „OG“ ir čia danai ir vėl neklydo, taip įgaudami „Legends“ statusą.

Tuo tarpu jau minėti „Vitality“, nors ir pralošė savo trečios vietos mačą, taip pat užsitikrino vietą Rio „Major“. Tiesa, „ESL Pro League S16“ čempionai, kaip jau minėta, čempionatą pradės „Challenger“ stadijoje. Tokį patį statusą turės ir vokiečiai „BIG“, atrankoje vertęsi be savo žaidėjo „faveN“, kuris prieš pat kvalifikaciją susirgo. Jį pakeitė akademijos žaidėjas „s1n“. „BIG“ lemiamame mače įveikė rusus „K23“. Be Aurimo „Bymo“ Pipiro nusprendę žaisti „MOUZ“ taip pat kvalifikavosi į Brazilijos „Major“ pačioje atrankos pabaigoje, eliminacijos mače nugalėję europietiškąją „Sangal“ ekipą. Atrodo, sprendimas atsisakyti lietuvio pasiteisino, mat į praėjusį „Major“ Belgijos mieste Antverpene, Vokietijos organizacijos komanda nepateko.

Galiausiai paskutine Europos regiono CS:GO komanda, prasiskynusia kelią į „IEM Rio“ tapo rusai „Outsiders“. Šie paskutines viltis sudaužė „Falcons“ ekipai iš Prancūzijos.

Visos aštuonios ekipos, dalyvausiančios „IEM Rio Major 2022“ iš „Europo Road to Rio“ B grupės atrankos:

1. „Natus Vincere“ („Legends“ statusas)

2. „ENCE“ („Legends“ statusas)

3. „Heroic“ („Legends“ statusas)

4. „OG“ („Challenger“ statusas)

5. „Vitality“ („Challenger“ statusas)

6. „BIG“ („Challenger“ statusas)

7. „MOUZ“ („Challenger“ statusas)

8. „Outsiders“ („Challenger“ statusas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas