Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Hogwarts Legacy“ – ką žinome apie naują Hario Poterio visatos žaidimą?

Visiems, mėgstantiems Harį Poterį ir J. K. Rowling sukurtą pasaulį, žinia apie „Hogwarts Legacy“ turėjo patikti. Žaidimas atrodo mielas akiai, o visai neseniai šį mėnesį kurėjai atskleidė ir daugiau detalių. Taigi, ką mes žinome apie „Hogwarts Legacy“ ir ar verta jo laukti?
Kadras iš „Hogwarts Legacy“
Kadras iš „Hogwarts Legacy“

Apie „Hogwarts Legacy“ pirmą kartą sužinojome dar 2020 metais, kai „Portkey Games“ pirmą kartą paskelbė apie ilgai lauktą „RPG“ tipo žaidimą burtų pasaulyje. Įdomu tai, kad pasirinktas visai filmuose ar knygose neatvaizduotas pasaulis – paskutinis 19 amžiaus dešimtmetis, tad nesusidursime su jokiais mums žinomais veikėjais. Na, nebent Albu Dumbldoru, kuris turėtų būti dar mažas berniukas (kai kurie fanai viliasi, kad jį bus galima sutikti Hogvartso pilyje).

Kada bus išleistas „Hogwarts Legacy“?

Iš pradžių buvo skelbta, kad šis žaidimas bus išleistas dar 2021 metų sausį, bet galiausiai, po kelių nukėlimų buvo nustumtas į 2022 metų „šventinį“ laikotarpį, kas reiškia, kad tai tikriausiai bus šių metų lapkričio ar, greičiausiai, gruodžio mėnesis. Jei tik vėl „Portkey Games“ nesugalvos dar kartą perkelti datą.

Žemiau rasite ir „reveal“ anonsą.

Ką žinome apie žaidimo „gameplay“?

„Hogwarts Legacy“ pristatomas kaip įtraukiantis, „open world“ tipo „RPG“ žaidimas, kas iš tiesų ne tiek daug mums ir pasako. Tačiau studija suteikė ir daugiau detalių. Visų pirma, jūs „lankysite“ visas įprastas Hogvartso burtų ir kerėjimo mokyklos pamokas, tokias kaip Apsigynimas nuo juodosios magijos, Kerėjimas, Nuodai ir vaistai, Magiškųjų gyvūnų priežiūra ir kiti. Tikėtina, kad pamokos bus pateikiamos per mini žaidimų ar tam tikrų užduočių spredimą.

Bus galima ne tik laisvai klajoti po pilį, atveriant slaptus požemius, bet ir keliauti į tokias teritorijas kaip Uždraustasis miškas ar Kiauliasodis. Ten galėsite vykdyti įvairias užduotis („quests“), pirkti ar parduoti daiktus, keisti veikėjo aprangą ir net išvaizdą.

Kadangi užsiminiau apie veikėjus, šiek tiek apie tai. Savo veikėją galėsite laisvi kurti patys, naudodamiesi žaidimo kūrėjų sukurta sistema. Bus galima rinkis lytį, balsą, odos ar plaukų spalvą, sudėjimą – galėsite atkurti savo kopiją burtų pasaulyje.

„Hogwarts Legacy“ turės ir kovos sistemą, ir panašu, kad kovoti teks tikrai daug: prieš magiškuosius gyvūnus, blogiuosius burtininkus, turinėjant požemius ar tiesiog varžantis su bendraklasiais. Kovos sistemą didelę įtaką turės ir „RPG“ žaidimams įprasta taškų sistema, kuri padės sustiprinti jums labiausiai reikalingus veikėjo bruožus bei galimybes. Burtus taip pat galėsite tobulinti kaip ir kituose „RPG“ – per kažką panašaus į gebėjimų (angliškai „skills“) sistemą.

Jei laukdami žaidimo norite ketinate atsinaujinti savo kompiuterį ar konsolę – užsukite į Esports namų partnerio „Topo centro“ tinklapį. Ten tikrai rasite geriausių kompiuterių bei žaidimų platformų, kurios leis mėgautis „Hogwarts Legacy“ ir be trikdžių leistis į burtų bei magijos pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas