Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

KTU studentams – pirmosios stipendijos už esporto pasiekimus

Esporto stipendijos iš universitetų pasauliniu mastu nėra labai naujas dalykas. Tiek JAV tiek Jungtinėje Karalystėje gerai žaidžiantys ir savo universitetus atstovaujantys studentai yra apdovanojami stipendijomis. Lietuvoje tai nėra taip įprasta, bet visgi atsirado pirmasis atvejis, kai universitetą atstovavę studentai gavo paskatinimą.
Turnyro akimirka
Turnyro akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Balandžio 25 dieną Vilniuje vyko „Red Bull Campus Clutch“ VALORANT universitetų turnyro finalas. Jame KTU atstovavusi komanda „kibersportsmen“ nušlavė varžovus ir tapo šalies čempionais. Pergalė komandai leido atstovauti Lietuvą tarptautiniame turnyre ir uždirbo universitetui naujutėlaitį „Gaming hub“ – 10 vietų žaidimų zoną, kurią įrengs „Red Bull“.

„Red Bull Campus Clutch“
„Red Bull Campus Clutch“

Prie šių prizų prisidėjo ir universitetas, apdovanojęs studentus vienkartinėmis skatinamosiomis stipendijomis, kurios siekia 114 eurų.

„Visuomet skatiname savo studentų įvairias popaskaitines veiklas, kurios taip pat prisideda prie įvairių kompetencijų bei įgūdžių ugdymo, o esportas ir kompiuteriniai žaidimai yra ne išimtis. Džiaugiamės, kad konkursą laimėjusi komanda ne tik garsina tokiu būdu Universiteto vardą, bet ir laimėjo Universitetui „Gaming hub“ erdvę. Nors dažnai esportas ir kompiuteriniai žaidimai priskiriami prie labiau laisvalaikio veiklų, tačiau prisideda ugdant kūrybiškumą, atmintį, erdvinį suvokimą, kritinį ir strateginį mąstymą, lavinant kūrybiškumą. Šie ir kiti įgūdžiai taip pat yra be galo svarbūs papildant studijų žinias ir ugdant visapusišką specialistą“ – komentavo KTU Studentų aktyvumo centro vadovė Milda Kizelevičiūtė.

Nors esporto stipendijos dar neprilygsta užsienyje esančioms, labai smagu matyti universitetus žengiant pirmuosius žingsnius į šios srities pažinimą. Galbūt naujai įrengta žaidimų zona skatins universitetą dar plačiau pažvelgti į visą esporto situaciją ir prisidėti prie jo augimo Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas