Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis užsitikrino kelialapį į prestižinį „Valorant“ pasaulio čempionatą!

Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas ir jo atstovaujama „Giants Gaming“ komanda užsitikrino kelialapį į „Valorant Champions“ turnyrą, kuriame jie turės progą kovoti dėl 1 mln. USD prizinio fondo.
Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas
Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas

„Valorant Champions“ turnyras vyks rugpjūčio 6-26 d. Los Andžele. Šiame turnyre dalyvauja 16 stipriausių pasaulio komandų. Tai yra prestižiškiausias metų „Valorant“ esporto turnyras.

Ž. Chmieliausko atstovaujama „Giants Gaming“ užsitikrino kelialapį į pasaulio čempionatą „EMEA Last Chance Qualifier“ turnyro metu. Jame 6 komandos iš Europos ir Artimųjų Rytų regionų kovėsi dėl paskutinių dviejų vietų prestižiniame „Valorant Champions“ turnyre.

VIDEO: Interviu su MiniBoo - Ką Reiškia Būti Valorant Pro?

Šiame kvalifikaciniame turnyre dalyvavo ir dar vienas lietuvis – Ričardas „Boo“ Lukaševičius, atstovaujantis „Heretics“ komandą. Vis dėlto „Heretics“ iškrito pirmame atkrintamųjų varžybų etape, nusileidę „KOI“ ekipai 1-2 (Fracture 8-13, Pearl 13-10, Haven 6-13).

Tuo tarpu „Giants Gaming“ su „Nukkye“ priešaky dominavo viso turnyro metu. Metų pradžioje „Giants“ buvo laikomi autsaideriais ir su kėbliu startu Europos lygoje, mažai kas tikėjosi, kad jiems pavyks patekti į pasaulio čempionatą.

"vlr.gg" nuotr./„EMEA Last Chance Qualifier“ turnyrinė lentelė
"vlr.gg" nuotr./„EMEA Last Chance Qualifier“ turnyrinė lentelė

Vis dėlto „Giants Gaming“ nustebino daugelį žmonių ir kvalifikaciniame turnyre žaidė nepriekaištingai, nepralošdami nė vieno žemėlapio. Pirmame etape jie palaužė „Karmine Corp“ 2-0, antrame įveikė „KOI“ 2-0, o finaluose sutriuškino „NAVI“ 3-0. Žygimantas „Nukkye“ Chmieliauskas buvo vienas efektyviausių žaidėjų viso turnyro metu, vidutiniškai rinkdamas po 210 ACS reitingą.

„Giants Gaming“ pirmame pasaulio čempionato etape susitiks su kinų komanda „EDward Gaming“. Varžybos vyks rugpjūčio 6 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas