Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuviškas CS:GO grįžta! Skelbiamas trečiasis Topo Centro „Amber Clutch“ lygos sezonas

Jau kovo viduryje į Esports namų rubriką ir „Twitch“ kanalą grįžta lietuviška „Counter Strike: Global Offensive“ lyga „Amber Clutch“. Lygos atranka vyks vasario 26-27 dienomis ir leis visiems norintiems išbandyti savo jėgas prieš kitas Lietuvos komandas.
Amber Clutch
Amber Clutch

CS:GO žaidėjų skaičiumi išlieka vienu populiariausių žaidimų Lietuvoje ir visame pasaulyje. Lietuvoje būtent CS:GO turnyrai pritraukia didžiausius dalyvių skaičius lyginant su kitais žaidimais, o praėjusių metų pabaigoje vykęs CS:GO „PGL Major“ čempionatas pasiekė didžiausią vienu metu transliaciją stebinčių žiūrovų skaičių žaidimo istorijoje – 2,7 milijono.

Būtent atsižvelgdami į šiuos aspektus 15min Esporto namai kartu su Topo Centru organizuoja jau trečiąjį „Amber Clutch“ lygos sezoną. Organizatoriai žada, kad šis sezonas tikrai bus išskirtinis.

„Lietuvoje po truputį atsiranda CS:GO kultūra žaisti komandose ir bendrai siekti rezultatų. Tai buvo mūsų pirminis tikslas ir stengsimės toliau to siekti. Artėjantis sezonas bus tikrai įdomesnis, nei praėję. Interaktyvesnės transliacijos, aktyvesnė komunikacija socialinėse medijose ir bendruomenės kūrimas yra kelios pagrindinės kryptys, kuriomis kelsime lygos prestižą ir žinomumą“ – sakė projekto vadovas Simonas Ruokis.

Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas
Gretos Skaraitienės / 15min nuotr./Esporto lygos finalas

Lygoje kaip ir pernai pasirodys 8 komandos. 6 komandos, pasirodžiusios gerai praėjusiame lygos sezone, liks ir artėjančiame, o likusios dvi vietos bus užimtos geriausiai atvirose atrankose pasirodžiusių komandų.

Lygos atranka

Antrankinės lygos varžybos vyks vasario 26-27 dienomis. Vasario 26 dieną visi norintys dalyvauti galės prisijungti prie turnyro ir sudalyvauti, o 8 geriausiai tą dieną pasirodžiusios komandos vasario 27 dieną susirinks nuspręsti galutinio lygos dalyvių sąrašo.

Lygos grafikas

Nuo šio sezono komandos turės išankstinį žaidimų grafiką, pagal kurį turės žaisti mačus. Lygos atidaromieji mačai vyks kovo 20 dieną ir vyks kiekvieną trečiadienį ir sekmadienį 19 valandą.

Transliacijos

Laisvūnas Čekavičius ir Dainius „SirDanny“ Daukša
Laisvūnas Čekavičius ir Dainius „SirDanny“ Daukša

Kiekviename iš 7 turų bus transliuojami pasirinkti mačai, kurie vyks „best-of-3“ (iki 2 pergalių) formatu. Lygos mačus stebėti ir toliau padės komentatorius Laisvūnas Čekavičius.


Lygos atrankos registracija jau prasidėjo! Registruok savo komandą čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas